Staub stooft druppelsgewijs

Innovatieve ‘Chistera’-techniek voor nog sappigere en smaakvolle stoofgerechten

Staub en stoven, dat zijn al langer twee gesmaakte partners in de keuken. Na de gekende cocottes met ‘picots’ brengt het Franse designmerk nu een revolutionair vervolg met het besprenkelingssysteem Chistera. Deze unieke druppelstructuur, geïnspireerd op een Baskisch balspel, tekent voor een nieuwe en zachte manier van stoven.

Een sappige ‘poulet Basquaise’, een kleurrijke ratatouille of een smeuïge Italiaanse risotto? Daarvoor ontwikkelde Staub zijn befaamde cocottes met besprenkeling. Met de nieuwe druppelstructuur Chistera trekt het Franse merk zijn expertise door.

Onder het deksel van de gietijzeren braadpan zitten structuren in de vorm van druppels. Die zorgen ervoor dat de condensatiedampen in de cocotte terug worden opgevangen en druppelsgewijs je gerecht besprenkelen, waardoor dat lekker sappig blijft en op een zachte en evenwichtige manier stooft.

Voor dit revolutionaire systeem liet de Franse designer Samuel Accoceberry zich inspireren door ‘pelota vasca’, een Baskisch balspel dat wordt gespeeld met een ‘chistera’, een kleine gebogen mand aan een handschoen. De braadpan met druppelstructuur is compacter en veelzijdiger dan de conventionele cocotte, maar even gemakkelijk in onderhoud. Verkrijgbaar in trendy glanzende kleuren of in zwarte matte afwerking. Geschikt voor alle vuren, inclusief inductie.

Praktische info

Verkrijgbaar in de betere kookwinkel

Richtverkoopprijzen inclusief btw:

- diameter 24 cm

zwart – grafietgrijs - kers 169 euro

donkerblauw – grenadine - basilicum 189 euro

- diameter 28 cm

zwart – grafietgrijs – kers 189 euro

donkerblauw – grendadine - basilicum 209 euro

cpstaubchistera.pdf

PDF - 900 Kb

pbstaubchistera.pdf

PDF - 900 Kb